Τοποθεσία

Η Κέα είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Το νησί συνδυάζει αρμονικά τη φυσική ομορφιά και τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά, δημιουργώντας ένα ήρεμο περιβάλλον για χαλαρωτικές αποδράσεις από τη πόλη.

Aπέχει μόνο 1 ώρα και 15’ από το Λαύριο. Έχει πλήθος από αρχαιολογικούς  χώρους και μνημεία, γι’ αυτό μην παραλείψετε μία επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας.

Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πιο καθαρές παραλίες όπως: στο Γιαλισκάρι, στο Σπαθί, στον Οτζιά, στον Κούνδουρο, στις Πίσσες, στη Συκαμιά, στα Ξύλα και σε άλλες πιο μικρές και απομονωμένες που θα τις ανακαλύψετε μόνοι σας!

Για φαγητό, αλλά και για διασκέδαση, σας προτείνουμε το Βουρκάρι (200 μέτρα από το Γιαλισκάρι, που είναι φυσικό λιμανάκι για γιότ), την Κορησσία, αλλά και τη Χώρα, τον Οτζιά και το Γιαλισκάρι, όπου δίπλα στα κύματα θα απολαύσετε το ποτό και το φαγητό σας. Τέλος, αξίζει να επισκεφτείτε την Παναγία την Καστριανή, να κάνετε μία βόλτα στο εσωτερικό του νησιού (‘την εξοχή’ όπως αποκαλείται) και να επισκεφτείτε μερικά από τα δεκάδες εκκλησάκια, που βρίσκονται σε κάθε σημείο του νησιού.

Μην ξεχάσετε να παρευρεθείτε σε κάποιο τοπικό γλέντι, από αυτά που κρατάνε μέχρι το πρωί και να προμηθευτείτε αγνούς Τζιώτικους μεζέδες, μέλι και κρίθινες κουλούρες, ψημένες σε φούρνους με ξύλα………

Η Ωκεανίδα σας εύχεται καλή διαμονή!